Webservice / API

Geüpdatet door Chris Storms

Met de webservice van HR Selfservice kan een ander programma/softwarepakket de in HR Selfservice ingegeven afwezigheden uitlezen.

HR Selfservice is het Core HR pakket van SD Worx voor de Belgische KMO's.

Om de gegevens uit HR Selfservice in te lezen en te interpreteren is er natuurlijk programmatie nodig in het "andere" softwarepakket. Dit bespreek je dus best eerst met de aanbieder van dat pakket aan de hand van onderstaande technische documentatie.

Gegevens schrijven naar HR Selfservice is niet toegelaten. HR Selfservice blijft « master » van de afwezigheden.

Een aantal praktijkvoorbeelden :

Planningstools

De medewerkers geven hun afwezigheden in HR selfservice in. Elke dag leest de planningstool de afwezigheden in en update de planning.

Prikkloksystemen

De medewerkers geven hun afwezigheden in HR selfservice in en het prikkloksysteem combineert deze afwezigheden met de gepresteerde uren. De prikklok stuurt de gecombineerde gegevens naar Payroll.

Facturatiesystemen (bv. Voor consultancy opdrachten van lange duur)

Het facturatiesysteem komt de gegevens uit HR Selfservice halen om de facturatie van de klant aan te maken.

Het gebruik van de webservice is inbegrepen maar moet wel geactiveerd worden door SD Worx. Stuur hiervoor een e-mail naar support@sdworx.com met daarin de vermelding van je SD Worx dossiernummer (Bv. 1AB1234) . Zodra de webservice geactiveerd is ontvang je een e-mail met een login en wachtwoord voor de webservice.

Technische documentatie : HR Selfservice Webservice technical description 20240531.pdf