Notificaties en taken

Geüpdatet door Chris Storms

Als beheerder zal je af en toe Notificaties te zien krijgen. Hieronder vind je een overzicht van wat ze betekenen en wat je er mee moet doen.

Openstaande aanvragen.

Per afdeling krijg je hier een zicht hoeveel aanvragen (Afwezigheden, Onkosten of Overuren) er nog open staan.

Typisch worden deze behandeld door de respectievelijke goedkeurders van deze afdeling.

Vervolledig gegevens.

Er is een nieuwe medewerker uit Payroll geïmporteerd.

Klik op Openen om de gegevens van deze medewerker te vervolledigen.

Wat moet u typisch ingeven:

Toegangsrechten

Bepaal welke HR Selfservice module de medewerker gaat gebruiken.

Indien de medewerker HR Selfservice (of een bepaalde module) niet gaat gebruiken zet je deze op "Module niet van toepassing". Je betaalt dan ook niet voor deze gebruiker.

E-mailadres

Indien er geen e-mailadres gekend was in Payroll moet u dit hier ingeven.

Afdeling

Elke medewerker moet deel uit maken van een afdeling. De afdeling bepaalt wie de goedkeurder van deze medewerker zal zijn.

Verlofrechten

De verloftellers van de medewerker indien van toepassing.

Werkschema gewijzigd : controleer de verlofrechten.

Klik op Openen om de lijst van de medewerkers te bekijken waarvan het werkschema gewijzigd is.

Een wijziging van werkschema kan een impact hebben op de verlofrechten (Bv. van voltijds naar deeltijds).

Uw Payroll consulent kan u helpen bij het bepalen van het nieuwe verlofrecht.

Vink de medewerkers af of aan te duiden dat ze verwerkt zijn.

Planningskalender gewijzigd : controleer de verlofrechten.

Klik op Openen om de lijst van de medewerkers te bekijken waarvan de planning (feestdagen en collectieve sluitingsdagen) gewijzigd is.

Een wijziging van de geplande feestdagen of collectieve dagen kan een impact hebben op de verlofrechten (Bv. het vastleggen van een brugdag).

Vink de medewerkers af of aan te duiden dat ze verwerkt zijn.

Aanvragen opnieuw in te dienen.

Door een wijziging van het werkschema is er een conflict tussen het reeds geboekte verlof en het nieuwe werkschema.

Klik op Openen om naar de kalender van de medewerker te gaan en het conflict op te lossen.

Ontbrekende bijlagen.

Er is een afwezigheid ingediend waar een bijlage verplicht was, maar de bijlage is nog niet toegevoegd.

Klik op Openen om de bijlage toe te voegen.