Wat zijn de Documenten?

Geüpdatet door Chris Storms

Met Documenten kan je eigen, werknemer-gerelateerde documenten opslaan in HR Selfservice. Het digitaal dossier is gratis inbegrepen in HR Selfservice.

Hoe werkt het?

Hiervoor maak je zelf de nodige mappen aan (bv. ondertekende contracten, evaluaties, opleidingen …) op Onderneming > Instellingen Documenten

Een map die je aanmaakt, wordt aangemaakt bij alle medewerkers.
Alle mappen staan ook op hetzelfde niveau, submappen zijn dus niet mogelijk.

Vervolgens kan je per medewerker documenten opladen.

Je kan eenvoudigweg documenten van je computer naar de map in kwestie slepen. Je kan ook een volledige map met documenten naar het digitaal dossier slepen.

De mappen Afwezigheden en Onkosten zijn standaard voorzien (op voorwaarde dat je gebruikt maakt van deze modules).

Hierin vind je respectievelijk de documenten die meegestuurd zijn met een afwezigheid of met een onkost.

Wie heeft er toegang tot de documenten?

Standaard hebben enkel beheerders toegang tot de documenten in het digitaal dossier.

Je kan bepaalde mappen ook openstellen voor medewerkers en leidinggevenden. Dit is een betalende optie.

Bij activatie is het digitaal dossier opengesteld voor alle beheerders (dus ook voor wie bv. enkel beheerder is voor Onkosten). Is dit niet de bedoeling, dan kan je de rechten voor het digitaal dossier van zo’n beheerder beperken (via de tab Onderneming > Rollen > Beheerders).

De map Afwezigheden is enkel toegankelijk voor beheerders van Afwezigheden; hetzelfde geldt voor de map Onkosten.