Mijn medewerker vraagt verlof aan maar krijgt niet dezelfde keuze mogelijkheden als ikzelf, hoe komt dit?

Geüpdatet door Maarten De Puysseleir

Als een verlofrecht niet in de keuzelijst staat bij aanvragen kan dit verschillende oorzaken hebben.  Je kan best een aantal zaken nagaan.

• Ga naar “Onderneming”.
  • Kies voor “Instellingen afwezigheden”.
  • Zoek het afwezigheidstype in de lijst. Je kan hiervoor de zoekfunctie rechtsboven gebruiken.
  • Ga met de muis over het afwezigheidstype.
  • Klik op het bewerken symbool naast het afwezigheidstype. In het pop up scherm dat verschijnt vindt u de informatie over het afwezigheidstype terug.
  • Controleer of ‘Kan geboekt worden door’ aanstaat voor ‘Alle medewerkers’
  • Indien het afwezigheidstype in het veld ‘Bij medewerkers’ op ‘Met verlofrechten’ staat moet je controleren of de medewerker verlofrechten heeft.
  • Ga naar “Medewerkers”.
  • Selecteer hier de medewerker uit de lijst links op het scherm.
  • Ga dan naar “Instellingen”.
  • Klik op het tabblad ‘Verlofrechten’ en controleer of de medewerker verlofrechten heeft.
  • Voeg verlofrechten toe aan de medewerker indien nodig.
  • Klik op ‘Opslaan’ om de wijzigingen te bewaren.