Wat moet ik doen wanneer een persoon uit dienst is gegaan?

Geüpdatet door Maarten De Puysseleir

Payroll medewerkers.

Wanneer het contract van de medewerker beëindigd wordt in Payroll komt deze informatie automatisch binnen in HR Selfservice Afwezigheden en wordt het contract ook afgesloten.

Na één maand wordt de medewerker niet meer zichtbaar gemaakt en kan hij/zij ook niet meer aanmelden. Vanaf dan betaal je ook niet meer voor deze gebruiker.

Je kan dit echter ook zelf beheren

• Ga naar “Onderneming”.
  • Kies voor "Toegangsrechten".
  • Hier kan je per module de toegangsrechten aanpassen. Een medewerker die uit dienst gaat zet je best op “Geen toegang”.

Je kan de toegangsrechten ook via “Medewerkers” > “Instellingen” aanpassen.

Externe medewerkers (niet beheerd in Payroll).

Voor externe medewerkers kan je het contract sluiten onder “Medewerkers”.

• Kies de medewerker uit de lijst links.
  • Ga naar “Instellingen”.
  • Kies het tabblad "Contracten".
  • Vul de einddatum van het contract in en kies voor opslaan.

Vervolgens kan je de medewerker onzichtbaar maken in de toepassing en niet meer  laten aanmelden.

• Ga naar “Onderneming”.
  • Kies voor  "Toegangsrechten".
  • Zet de toegangsrechten juist per medewerker en per module.

Je kan de toegangsrechten ook via “Medewerkers” > “Instellingen” aanpassen.