Hoe voorzie je Thuiswerk in HR Selfservice?

Geüpdatet door Chris Storms

Je hebt twee mogelijkheden, afhankelijk van hoe je wil dat Thuiswerk de verloning en eventuele voordelen beïnvloedt.

Mogelijkheid 1: Thuiswerk heeft geen impact op het loon of andere voordelen.

In dit geval is de opzet eenvoudig.

1. Ga naar Onderneming > Instellingen afwezigheden
  2. Controleer of Thuiswerk nog niet in de lijst staat. Mogelijks is dit reeds bij u ingesteld.
  3. Indien Thuiswerk nog niet bestaat, klik links onderaan op Nieuwe code
  4. Geef de code de omschrijving die je wil laten verschijnen in HR Selfservice ("Thuiswerk")
  5. Kies als looncode Niet naar payroll sturen, helemaal onderaan de keuzelijst.
  1. Zet de andere instellingen juist.

Aangevraagd in : typisch kies je hier (halve) Dagen, maar je kan ook opteren voor uren.

Bij medewerkers : typisch kies je hier Zonder verlofrechten. Indien je wil beperken hoeveel thuiswerk er aangevraagd kan worden moet je voor Met verlofrechten kiezen en vervolgens een aan dagen (of uren) geven aan elke medewerker.

Kan geboekt worden door : typisch kies je hier Iedereen

Mogelijkheid 2: Thuiswerk heeft wel een impact op het loon of andere voordelen.

In dit geval contacteer je eerst je SD Worx Payroll consulent en bespreek je welke gevolgen ja aan thuiswerk wil koppelen.

Je Payroll consulent kan vervolgens een looncode op maat aanmaken.

Zodra de looncode actief is kan je deze configureren in HR Selfservice.

1. Ga naar Onderneming > Instellingen afwezigheden
  2. Controleer of Thuiswerk nog niet in de lijst staat. Mogelijks is dit reeds bij u ingesteld.
  3. Indien Thuiswerk reeds bestaat kan je de bestaande code aanpassen. Indien Thuiswerk nog niet bestaat, klik links onderaan op Nieuwe code
  4. Geef de code de omschrijving die je wil laten verschijnen in HR Selfservice ("Thuiswerk")
  5. Kies bij looncode de looncode die je Payroll consulent voor je aangemaakt heeft
  6. Zet de andere instellingen juist.

Aangevraagd in : typisch kies je hier (halve) Dagen, maar je kan ook opteren voor uren.

Bij medewerkers : typisch kies je hier Zonder verlofrechten. Indien je wil beperken hoeveel thuiswerk er aangevraagd kan worden moet je voor Met verlofrechten kiezen en vervolgens een aan dagen (of uren) geven aan elke medewerker.

Kan geboekt worden door : typisch kies je hier Iedereen