Hoe wijzig ik feestdagen, brugdagen of andere collectieve sluitingsdagen?

Geüpdatet door Maarten De Puysseleir

Voor Payroll medewerkers moeten deze wijzigingen in payroll gebeuren

Voor niet-Payroll medewerkers (externen):

Deze planningskalenders worden typisch gebruikt voor externe medewerkers die niet in Payroll beheerd worden. Het zijn dan ook enkel deze planningskalenders die je in HR Selfservice Afwezigheden kan beheren.

• Ga naar “Onderneming”.
  • Kies voor  "Planningskalender".
  • Kies bovenaan rechts het jaar en de planningskalender.

Om een collectieve dag toe te voegen.

• Selecteer de dag op de kalender.
  • Klik op de knop "Aanvragen".
  • Kies het type afwezigheid dat je wil toevoegen.

Om een collectieve dag te verwijderen.

• Selecteer de dag op de kalender.
  • Klik op de knop "Verwijderen"

Bij het toevoegen of verwijderen van collectieve dagen worden de verlofsaldi van de medewerkers niet automatisch aangepast. Wij raden dan ook aan om altijd eerst de collectieve afwezigheden aan te maken vooraleer verlofrechten toe te kennen.