Hoe voeg ik een werkschema toe?

Geüpdatet door Maarten De Puysseleir

Payroll medewerkers.

Voor medewerkers die in Payroll beheerd worden past u het werkschema aan in Payroll. Na ‘Payroll updates ophalen’ uit te voeren wordt de wijziging automatisch verwerkt in HR Selfservice Afwezigheden.

Externe medewerkers.

Indien het werkschema nog niet bestaat.

• Ga naar “Onderneming”
  • Klik op "Werkschema’s" .
  • Klik op de knop “Nieuw werkschema” om een volledig nieuw werkschema aan te maken of op de knop “Werkschema kopiëren” om het huidige geselecteerde schema te kopiëren.
  • Geef een naam aan het werkschema (mogelijk in drie talen).
  • Vul het aantal weken in waarover het werkschema gespreid is.
  • Vul bij referentie dag een datum waarvan de dag overeenkomt met de dag waarop het werkschema begint te lopen (als de eerste dag van het werkschema bijvoorbeeld een maandag moet zijn, moet u hier een datum invullen die op maandag valt).
  • Vul het aantal uren per dag in , selecteer de juiste prestatie code en het juiste dagdeel.  Als je op een dag een extra dagdeel wil toevoegen dan kan dat door op de plus te klikken achter die dag.

Tip : met de iconen naast de dagen kan je kopiëren en plakken.

• Kies daarna voor “Opslaan”.

Ken het werkschema toe aan een medewerker.

• Ga naar “Medewerkers”
  • Kies de medewerker in de lijst links
  • Klik op “Instellingen”.
  • Kies voor het tabblad “Contracten”
  • Klik op de knop “Werkschema toevoegen”
  • Vul de van (en eventueel tot) datum van het werkschema in en selecteer het werkschema uit de keuze lijst.
  • Kies voor opslaan om de wijzigingen te bewaren.