Hoe maak je een nieuw soort werkmiddel (werkmiddel type) aan?

Geüpdatet door Chris Storms

Algemeen

Een werkmiddel type is een sjabloon dat je instelt waarin je definieert welke informatie je wil bijhouden over dit soort werkmiddel. Aan de hand van dit sjabloon ga je dan alle werkmiddelen van dit type aanmaken zodat je niet telkens van nul moet herbeginnen.

Bij een laptop zou dit bijvoorbeeld het merk, model, serienummer, geheugen en de harde schijf kunnen zijn.

Bij schoenen of kledij bijvoorbeeld enkel de maat.

Een werkmiddel type bestaat minstens uit 3 zaken

• een omschrijving (bv. “Laptop”)
  • een categorie (bv. “Hardware”)
  • minstens één eigenschap (bv. “Model”)

Een effectief werkmiddel ga je vervolgens aanmaken gebaseerd op een werkmiddeltype.

Een nieuw type werkmiddel aanmaken
  • Ga naar de tab Onderneming
  • Kies Instellingen werkmiddelen
  • Kies Nieuw type werkmiddel
  • Geef een Omschrijving voor het nieuw type werkmiddel (bv. Laptop, Telefoon, Schoenen)
  • Geef een Categorie (optioneel) (Bv Hardware, Kledij)
  • Bepaal de eigenschappen die je wil bewaren voor dit type werkmiddel
Eigenschappen

Voor elk werkmiddel type kan je een aantal eigenschappen definiëren.

Een eigenschap heeft een naam (bv. “Model”) en een waarde (Bv. "Dell XPS101")

Waardes

Waardes kunnen verschillende formaten hebben

• Vrije tekst /getal
    Dit formaat geeft je de mogelijkheid om vrije tekst of een getal in te geven. Bij Werkmiddel type “Laptop” zou je voor de eigenschap “Model” het formaat vrije tekst/getal kiezen.
  • Een bedrag
    Dit formaat geeft je de mogelijkheid om een bedrag in te geven. Bij werkmiddel type “Laptop” zou je voor de eigenschap “Aankoopprijs” het formaat bedrag kiezen. Een bedrag wordt steeds getoond in Euro.
  • Ja/Nee
    Dit formaat geeft je de mogelijkheid om Ja of Nee in te geven. Bij werkmiddel type “Laptop” zou je voor de eigenschap “5G toegang” het formaat Ja/Nee kiezen.
  • Datum
    Dit formaat geeft je de mogelijkheid om een datum in te geven. Bij werkmiddel type “Laptop” zou je voor de eigenschap “Aankoopdatum” het formaat datum kiezen.
  • Bijlage
    Dit formaat geeft je de mogelijkheid om een document toe te voegen. Bij werkmiddel type “Laptop” zou je voor de eigenschap “Garantiebewijs” het formaat bijlage kiezen.

Je kan de volgorde van eigenschappen wijzigen door de pijltjes achter de eigenschap te verslepen.