Hoe kan ik zelf (als beheerder) een document ondertekenen?

Geüpdatet door Chris Storms

Om een document zelf te ondertekenen moet je beheerder zijn van Documenten.
Een bestaand document (ttz een document dat reeds opgeladen is in HR Selfservice Documenten) laten ondertekenen.
  • Ga naar de tab Medewerkers.
  • Kies het menu Documenten.
  • Ga naar het document dat je wil ondertekenen.
Documenten in een publieke map of in de map onkosten of afwezigheden kunnen niet ondertekend worden.
  • Selecteer het document
  • Klik onderaan op Handtekening
  • Kies Zelf ondertekenen
  • Kies de ondertekenmethode
Meer info over de verschillende ondertekenmethodes vind je hier. Vinkje is niet beschikbaar als ondertekenmethode bij zelf-tekenen.
  • In het geval van manueel, eID of ItsMe, duid aan op het document waar je de handtekening wil laten plaatsen.
    De rechthoek wordt groen zodra deze groot genoeg is. Gebruik de pijltjes om naar de volgende/vorige pagina te gaan.

Een nieuw document (ttz een document nog niet opgeladen is in HR Selfservice Documenten) laten ondertekenen.
  • Ga naar de tab Medewerkers
  • Kies het menu Documenten
  • Klik onderaan op Handtekening
  • Klik op Nieuw document zelf ondertekenen
Documenten in een publieke map of in de map onkosten of afwezigheden kunnen niet ondertekend worden.
  • Laad een nieuw document op.
  • Kies de map waarin je het document wil bewaren.
  • Klik op Volgende.
  • Kies de ondertekenmethode.
    Meer info over de verschillende ondertekenmethodes vind je hier. Vinkje is niet beschikbaar als ondertekenmethode bij zelf-tekenen.
  • In het geval van manueel, eID of ItsMe, duid aan op het document waar je de handtekening wil laten plaatsen.
    De rechthoek wordt groen zodra deze groot genoeg is. Gebruik de pijltjes om naar de volgende/vorige pagina te gaan.